Ik ondervind de naweeën van het “VdGM-virus” vandaag nog. Je wordt iedere keer weer besmet met het enthousiasme van de mensen rondom je tijdens de evenementen van VdGM om vervolgens de drang te voelen dit enthousiasme over te brengen op je collega’s in het thuisland. Inspiratie voor het creëren van verandering kreeg ik in de workshop “The Future of Family Medicine” waar we met de methodiek die Walt Disney ook gebruikte ter inspiratie voor zijn filmscenario’s aan de slag gingen. We moesten in groepjes gaan brainstormen over wat de toekomst van de huisartsgeneeskunde kon zijn op internationaal, nationaal en gemeenschapsniveau. Het was opnieuw een leerrijk congres vol boeiende en inspirerende ontmoetingen, een pak nieuwe ideeën en een hoop energie om daar met goede moed en veel veerkracht mee aan de slag te gaan.

Indra Van Hoorick

 

De verschillende contacten die je legt, leveren steeds boeiende gesprekken op over de verschillen in huisartsgeneeskunde doorheen heel Europa. Ik heb het Vasco Da Gama-virus zeker te pakken en kijk al uit naar de volgende editie in Turijn!

Brecht Segers

 

Deelnemen aan een VdGM congres betekent uitgedaagd worden om niet langer te denken in termen van wat in de praktijk of in de medische literatuur vaststaat. Integendeel blikt het forum vooruit naar een ongewisse toekomst, met als onderliggend motief: later vormgeven vanuit wat we nu denken, doen en – niet in het minst – dromen. Is het streven naar een utopisch vooruitzicht immers niet bij uitstek een verlangen eigen aan de jeugd?

Jan-Jakob Delanoye

 

Het VDGM-congres brengt je in contact met jonge, internationale, bevlogen huisartsen en geeft je inspiratie voor de toekomst van de huisartsengeneeskunde. Het doet je verder denken dan je eigen praktijk, het verruimt je blik en het laat je samen brainstormen. Het thema was niet voor niks “Stronger together: charting the course to navigate the future”.

Sophie Van Steenbergen

 

De eerste workshop zette al de toon met een heel actueel thema, namelijk hoe de huisartsengeneeskunde te verbeteren in de toekomst. Naast de workshops is het contact leggen met andere nationaliteiten een van de grote plussen van dit congres. Het laat ons toe de kijk op de wereld te verruimen en het geeft ons de motivatie om te streven naar een betere geneeskunde. Ik zou het absoluut aan elke jonge huisarts aanraden.

Céline De Spiegeleire