Datum: dinsdag 29 juni 2021
Timing: 20u00 – 21u05

Volg nog net voor de zomer de ultieme webinar voor jonge artsen en maak kans op een duo VIP ticket voor Tomorrowland 2021!

Jonge artsen komen meer op voor hun rechten, terecht! Terwijl ze vechten voor meer vrijheid en minder gejaagdheid, hebben ze tegelijkertijd een overvolle agenda, slapen ze minder en was er nog nooit zoveel burn-out. Wie denkt dat het anders kan, heeft het vaak mis. Al lang zoekt de arts een uitweg naar een betere levenskwaliteit in relatie tot de liefde voor zijn vak, zijn patiënt en zijn partner. Hebben we het mis of zijn we als arts eeuwig gedoemd tot onze drijfveren, onze passies, … Is het ooit genoeg?

Tijdens dit open webinar debat gaan we op creatieve manier op zoek naar de valkuilen en positieve aspecten van ons ‘arts zijn’ enerzijds maar ook van het ‘man-vrouw’ zijn. We leren over onszelf, maar ook over onze patiënten. Hoe kunnen we beter afstemmen op elkaar en hoe kunnen we tegenslagen zo veel mogelijk vermijden?

Is de man zoveel anders dan de vrouw? Hoe staan ze in verhouding tegenover elkaar of staan ze net mijlenver van elkaar. Een gynaecoloog (Anke Thaens, Ziekenhuis Oost-Limburg) , uroloog (Jochen Darras, AZ Damiaan), financieel expert (Kris Van Esch, ING), slaapexpert (Annelies Smolders, Start to Sleep), crisispsychiater (Thomas Pattyn, UPC KULeuven) en dr. mensenrechten/ geluksexpert (Dajo De Prins) geven ons het antwoord. Het debat wordt met de juiste twist in goede banen geleid door een filosoof/stand-upcomedian (Bert Kruismans).